Principala / Главная

воскресенье, 8 апреля 2012 г.

Un tricolor de dimensiuni mari va fi arborat în fata Guvernului la Chisinau

Cu ocazia Zilei Drapelului, în fața clădirii Guvernului, la intrarea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi arborat un tricolor de dimensiuni mari. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, 6 aprilie, de către prim-ministrul Vlad Filat, informează serviciul de presă al Guvernului.
     Drapelul va fi arborat pe un complex de metal, care va fi construit special în acest sens.
     Lucrările de amenajare a complexului urmează să fie finisate până pe data de 27 aprilie, când se va sărbători Ziua Drapelului.

De asemenea, a fost anunțat că drapelul va rămâne arborat în fața Guvernului pentru totdeauna.  Menționăm că în ultimele zile subiectul tricolorului de stat a revenit în atenția opiniei publice. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, dorește să organizeze un referendum pentru a schimba drapelul de stat cu controversatul bicolor roș-albastru. Potrivit lui, „drapelul istoric a lui Ștefan cel Mare” ne reprezintă mai mult decât tricolorul. Socialiștii așteaptă și susținerea PCRM-ului în această privință.

UNIMEDIA precizează că iniţiativa Parlamentului anilor '90 de a oficializa ziua de 27 aprilie ca Zi a Tricolorului a fost adoptată de Legislativ la 23 aprilie 2010. Pentru prima oară Ziua Drapelului a fost celebrată pe data de 27 aprilie 2010.

Sursa: UNIMEDIA

Комментариев нет: