Principala / Главная

суббота, 7 апреля 2012 г.

Venus din spuma Prutului

   Preluat: http://www.balaceanca.net/2010/07/14/catalin/venus-din-spuma-prutulu

Eu unul am remarcat-o pentru prima oară la „revoluţia” de la 7 aprilie 2009, din Chişinău. După aceea am auzit eu, aşa, ca o boare de primăvară, că ar fi scris ceva la adresa lui Putin. Necunoscând rusa decât tolka nimnoga, normal că n-am reuşit să caut celebra anchetă. Cert este că tânăra de 26 de ani, „identificată” drept unul dintre liderii protestatarilor mi s-a părut o femeie extrem de agreabilă, fiind frumuşică, chiar „îndemânoasă” aş zice, totodată puternică. Că deh… Nu scrie oricine despre Putin şi ai lui. A trecut însă ceva timp şi s-a risipit vălul aruncat pe ochi, de această Venus, născută însă din spuma Prutului, spre deosebire de original. Aşa că au început să apară semnele de întrebare. Au apărut şi la alţii, însă conexiunile între speculaţii (Ce vrei dom’le?! Recunosc! Sunt speculaţii! Nici nu pot fi altfel, că doar nu sunt serviciu de informaţii sau agenţie de detectivi ca să produc dovezi), cel puţin aşa cum le văd eu, nu le-am mai identificat pe nicăieri.

Cine este Natalia Morari (cea văzută de ochii tuturor)?!

S-a născut la Hânceşti din părinţi moldoveni (aşa scrie revista VIP din Republica Moldova. Idioţii congenitali or fi vrut să spună părinţi români, dar au făcut şcoală cu Voronin, aşa că… cam „grele” cu istoria universală pentru ei). Conform datelor prezentate pe contul ei de Facebook, e născută pe 12 ianuarie 1984 (deci e Capricorn (decada 3), cu ascendent în Peşti, conform zodiacului european, Mistreţ cu ascendent în Şarpe conform celui Chinezesc, Arcaş dacă ne uităm pe zodiacul indian şi Ulm, respectiv Papucul doamnei, conform zodiacelor druidic, respectiv floral). A absolvit în 2007 Universitate de Stat din Moscova – „Lomonosov”.
La rubrica experienţă în câmpul muncii scrie:
* Publika TV
martie 2010 – Prezent, Talk-show Fabrika, prezentator
* Radio Europa Libera (Radio Free Europe, Radio Liberty)
iulie 2009 – Prezent, columnist
* “ThinkMoldova” Assotiation
noiembrie 2008 – Prezent, founder
* “The New Times” magazine (Moscow)
februarie 2007 – august 2009, special correspondent (cât de „special”?)
* “The Other Russia” Political Coalition (Moscow)
august 2006 – iulie 2007, spokeswoman
* “Open Russia” Foundation (Moscow)
septembrie 2005 – august 2006, Project Manager
Are şi un blog, dar scrie în rusă, aşa că n-are rost să daţi click dacă nu cunoaşteţi limba lui Esenin şi a lui Lavrentiy Beria.

P.S. – Prin clasa a XII-cea a participat la un concurs internaţional de cercetări la Moscova, cu o lucrare despre influenţa metodelor de hipnoză asupra tinerilor (Interesant, nu!? Suspicios de interesantă pasiune, am putea spune!), în special, în publicitate, unde a ocupat locul II.

Jurnalista unui singur articol

Unii au numit-o „jurnalista unui singur articol”. Este vorba de „Ciornaia kassa Kremlina”. Şi aici începe partea interesantă. Ancheta e publicată, daca nu mă înşeală memoria, undeva in preajma lui 2008. Deci frumuşica jurnalistă din Basarabia, avea aproximativ 24 de ani. La 24 de ani Natalia Morari publică o anchetă despre modul în care nişte băieţi din anturajul lui Putin spală şi ei nişte bani. Băi băiatule! Mie asta îmi miroase a „servită” (n.a. servită = informaţie/serie de informaţii primită/e de un jurnalist de la persoane „interesate”. A nu se confunda cu informaţiile „primite” de cei de la Deşteptarea, de la Dumitru Sechelariu, în urma cărora ies celebrele anchete despre Stavarache!)! Băi tată! Am scris şi eu anchete pe la 24 de ani, dar nu aşa. Am scris despre o ţeapă luată prin sms de o prietenă, despre scumpirea kilogramului de varză, despre Vasile care a fost cu capra şi i-a dat una ’n bot lu’ unu etc. O anchetă de o asemenea anvergură nu ai cum să o publici la aşa o vârstă. Cine eşti frate?! Anna Politkovskaia?

“Expulzată” ca spionii!?!

Hopaaaa! Stai că mai iese ceva! O ştiţi pe Anna Politkovskaia?! Tantia aia care a publicat şi ea câte ceva despre Putin… Păi Politkovskaia a fost omorâtă. Natalia (sau Nataşa, încă nu m-am lămurit care sună mai real) Morari publică, dar nu păţeşte nimic. Nu tu mână ruptă, nu tu picior în gips, nu tu dinţi daţi jos (apropo, are un zâmbet fain fata asta!). Adică nu chiar nu păţeşte nimic. Păţeşte că i se refuză accesul în Rusia. Ca la spioni! (Oups! Gura păcătosului adevăr grăieşte!) Puteţi da un search pe google să vă convingeţi.
Recapitulăm. Natalia Morari, la 24 de ani publică o anchetă despre Putin şi compania, anchetă de o amploare ce indică un pont de la un serviciu de informaţii adversar lui Putin. Ca urmare a acestei anchete, Natalia Morari nu beneficiază de „tratamentul standard” pentru astfel de cazuri, ci este expulzată (sau ceva de genul…). Până aici pare destul de clară treabă. Să continuăm!

Mişcare proromânească gândită pe ruseşte

După isprava cu Rusia, Natalia Morari revine în Republica Moldova, unde îşi fondează nuş’ ce asociaţie. Toate bune şi frumoase până în preajma lui 7 aprilie 2009, când Natalia Morari revine în lumina reflectoarelor, fiind identificată drept unul dintre liderii protestatarilor din Chişinău. În epoca actuală trebuie să fi de-a dreptul tâmpit să afirmi că mişcările de mase pot fi ceva spontan, mai ales una în genul celei din Republica Moldova. Aici, probabil, Nataliei i-a folosit lucrarea aia despre influenţa metodelor de hipnoză asupra tinerilor, despre care vă spuneam că a prezentat-o la Moscova, în ultimi ani de liceu. (Felicitări Nataşa! Ai făcut treabă mai bună decât Ion Iliescu în 1989!) Interesant este că liderul proromân al „revoluţionarilor” de la Chişinău, nu gavarea prea mult română. Am înţeles că de când moderează emisiuni la Publik TV face şi cursuri de limba română. De fapt, daca o urmăriţi, se vede că îşi gândeşte discursul şi întrebările în rusă, după care cu stângăcie le rosteşte, de multe ori, greşit formulate, în română.

Între C.I.A. şi Vântu

Cotinuând cronologic cu speculaţiile, o regăsim pe frumoasa Natalia Morari în postura de editorialist la Radio Europa Liberă, instituţie care o şi promovează intens. Vă sună cunoscut?! Este una dintre operaţiunile C.I.A. E chiar postul ăla de radio pe care Carlos Şacalul a vrut (şi a cam reuşit) să îl arunce în aer la ordinul Direcţiei Securităţii Statului (Securitatea aia românească odioasă). Nu trece mult timp de la treaba asta şi (gurile rele spune că ordinul a venit chiar de la Vântu!) Natalia Morari ajunge prezentatoarea unui Talk-show la nou înfiinţata televiziune din Chişinău, PublikTV. Televiziunea aparţine controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, despre care unii afirmă că ar avea legături de amor cu serviciile „speciale” americane.


Cine cred eu că este Natalia Morari (Venus cea obscură)?!

Unii au zis că Natalia Morari ar fi un agent al Serviciului de Informaţii şi Securitatea al Republicii Moldova (Ce ignoranţi! Păi da bine băi, o instituţie aproape sovietică s-ar lua de săracul Putin?). Alţii au vehiculat ideea că ar lucra pentru FSB-ul rusesc (asta ar fi posibil. Cu criza asta la americani, nu m-ar mira deloc C.I.A.-ul să fi vândut Radio Europa Liberă moştenitorului K.G.B.-ului şi anume F.S.B., dar nu se leagă cu ancheta. De ce s-ar da FSB-ul la fostul lor agent, Vladimir Putin?). Eu totuşi cred că Central Inteligence Agency + Natalia Morari = LOVE!

  P.S: Natalia Morari
     www.natmorar.livejournal.com
Jurnalista Natalia Morari îşi ţine blogul pe livejournal.com din 2005, de când încă se afla în Rusia, fiind activ implicată în politică şi mişcarea anti-Kremlin. Deşi în ultimul timp scrie mai rar,  ea se regăseşte în top pentru că lumea online o reprezintă cel mai bine pe Natalia, care şi-a „publicat” primele investigaţii de răsunet despre corupţia de la Moscova în revista online „The New Times” (lucru pentru care a fost expulzată din Rusia), iar pe blog şi reţele sociale a iniţiat mai multe acţiuni publice. Abordează în continuare aceleaşi subiecte – politică şi societate civilă. În 2007, s-a clasat pe locul 44 în „Top 50 de politicieni tineri din Rusia”, în versiunea ziarului „Reacţia”.

Комментариев нет: